Autopistas refuerza la seguridad en la AP-6 y en la AP-61 con motivo de la concentración motera ‘Pingüinos’

12/01/2017

Autopistas, companyia del grup Abertis, posa en marxa un dispositiu especial per reforçar la seguretat a les autopistes AP-6 i AP-61 amb motiu de la gran concentració de motos, Pingüinos, que comença avui dia 12 de gener fins al proper diumenge dia 15. Després de dos anys d'aturada, una de les concentracions de motos hivernals més importants d'Europa torna a celebrar-se a Valladolid i el nombre de motoristes esperats a les autopistes al llarg del cap de setmana supera els 5.000.

Amb l'objectiu d'oferir un millor servei als conductors que trien aquestes autopistes per desplaçar-se fins a Valladolid i atendre les necessitats que es derivin del trànsit, Autopistas desplegarà un operatiu en què participarà un equip de 90 professionals, entre tècnics, personal de manteniment i especialistes en vialitat. Per garantir una cobertura total de l'increment del trànsit previst per a aquesta cita, s'espera mantenir el dispositiu des d'avui fins al proper diumenge 15 de gener.

Autopistas posarà en marxa una sèrie de mesures excepcionals, especialment per donar fluïdesa al pas dels motoristes per les estacions de peatge de Sanchidrián, Segòvia i San Rafael. El dispositiu comporta reforçar el personal en pista, adaptar la senyalització i delimitar i senyalitzar els carrils de pas de transport pesant per preservar la seguretat dels motoristes, entre altres mesures.

A les estacions de peatge de Sanchidrián i Segòvia, aquestes actuacions tindran lloc el divendres 13 des de les 13.00 h fins a les 21.00 h, i el dissabte 14 des de les 9.00 h fins a les 13.00 h, i a l'estació de San Rafael, l'última del recorregut, estaran operatives el diumenge dia 15 de les 10.00 h a les 19.00 h.

Consells de seguretat viària per als motoristes

Autopistas recomana planificar el viatge tenint en compte les previsions meteorològiques per als pròxims dies, ja que a l'entorn de Valladolid i de les seves autopistes es preveuen temperatures baixes.

A més, Autopistas recorda als motoristes algunes pautes molt importants per a la conducció segura en autopista:

  • Fer servir els intermitents en els canvis de carril i fer les maniobres tenint en compte la prioritat de la resta de vehicles.
  • És obligatori complir amb la limitació de velocitat màxima i també adaptar-la a les circumstàncies de la via i del trànsit.
  • El casc integral és el que més protegeix en cas de caiguda i per això és important dur-lo o ben ajustat.

 

Annex

Serveis de Vialitat


Tota la informació en temps real s'integra en el conjunt d'ofertes de serveis d'assistència i vialitat, entre els quals destaquen:

  • El sistema eCall integrat en Autopistes en ruta, l'aplicació mòbil d'Autopistas. L'app incorpora aquest sistema de trucada d'emergència de bord, basat en el 112 europeu i similar al sistema eCall proposat per la Unió Europea, la implantació del qual serà obligatòria en tots els vehicles europeus a partir de 2018. Gràcies a aquest servei, que connecta automàticament amb els centres d'operacions d'Autopistas en cas de detectar una frenada brusca del vehicle, pretén afavorir i accelerar l'actuació dels serveis d'emergència a través d'aquests centres, activant de forma automàtica un protocol d'emergència mitjançant geolocalització del vehicle en cas d'accident.

 

  • Pals SOS. Situats cada dos quilòmetres. Clarament identificables pel seu color taronja i pel símbol internacional de petició d'auxili, els pals SOS són operatius les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any.

 

  • Assistència mecànica. Autopistas té concertat un servei d'assistència mecànica que accepta l'"Assistència en ruta" de qualsevol companyia asseguradora.

 

  • El conjunt d'aquests serveis es coordina des dels Centres d'Operacions i Seguretat Viària d'Autopistas, que estan també en contacte permanent amb les institucions responsables de la gestió del trànsit: el Servei Català de Trànsit a Catalunya, la Direcció General de Trànsit (DGT) i la Direcció de Trànsit del Govern Basc.

 

  • En cas de condicions meteorològiques adverses, Autopistas compta amb un Protocol de vialitat hivernal en què s'inclou l'activació de recursos addicionals per garantir la màxima seguretat a l'autopista si s'escau.

 

  • Autopistas posa a disposició dels conductors informació de trànsit en temps real a través d'un telèfon d'atenció al client (902 200 320 / 934 927 827), la pàgina web www.autopistas.com, un xat online, canals de Twitter i Linkedin, i la nova app Autopistas en ruta, que ha estat actualitzada i millorada fa poc per oferir la informació del trànsit en un clic i a través d'alertes de veu.